Jedan od najvećih nogometnih klubova na svijetu, Juventus, vraća se u igru FIFA, potvrdio je EA Sports.

EA je zvanično saopćio da je dogovoreno višegodišnje partnerstvo s Juventusom zahvaljujući kojem će italijanski klub ponovo biti dio popularne nogometne simulacije pomenutog developera. Saradnja počinje igrom FIFA 23, koja stiže 30. septembra. Juventus je u protekle tri godine bio ekskluzivno dostupan u Konamijevoj konkurentnoj seriji Pro Evolution Soccer.

Osim dodavanja Juventusa, njegovog stadiona i dresova u igru, dogovor uključuje i saradnju u brojnim inicijativama s ciljem kreiranja novih prilika i izvan nogometa.

Ove vijesti su posebno važne za budućnost, jer se 2023. godine EA razilazi s dugogodišnjim partnerom, svjetskom nogometnom organizacijom FIFA, a nastavit će razvijati novu franšizu pod nazivom EA Sports FC. Dogovor s Juventusom pokazuje da će serija uprkos promjeni imena sadržavati najveće klubove svijeta.

S druge strane, FIFA će nastaviti sarađivati s drugim developerima na licenciranoj igri.

“Uvjeravam vas da će samo autentična, prava igra s FIFA-inim imenom biti najbolja dostupna za gamere i fanove nogometa. FIFA je jedini globalni originalni naslov te će zauvijek ostati najbolji”, izjavio je ranije predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

EA je pokazao igru FIFA 23 prvi put prošle sedmice, a otkriveno je i da se više pažnje posvećuje ženskom nogometu uključujući dodavanje klubova iz Engleske i Francuske.

Izvor: klix.ba