Dugo očekivana opcija koja će skratiti muke onima kojima je objavljivanje na Instagramu dio posla, u četvrtak je postala dostupna za sve korisnike ove društvene mreže.

Instagram je još krajem juna počeo s testiranjem mogućnosti objavljivanja sadržaja pomoću web preglednika na računarima, što su poslovni korisnici društvene mreže godinama zahtijevali, jer su za brže kreiranje objava bili prisiljeni koristiti pojedine third-party alate.

„Znamo da mnogi ljudi Instagramu pristupaju sa svog računara, pa da bismo poboljšali to iskustvo, sada testiramo mogućnost kreiranja Instagram objava putem njihovih web preglednika na računarima“, rekla je u junu za Bloomberg Facebookova glasnogovornica Christine Pai.

Gotovo pet mjeseci kasnije, ova opcija je u četvrtak, 21. oktobra, konačno postala dostupna svim korisnicima Instagrama, koji će nakon toga moći objavljivati sadržaj na društvenoj mreži s računara klikom na + ikonu u gornjem desnom uglu.

Osim toga, Instagram je izbacio i eksperimentalnu opciju Collabs, koja će omogućiti korisnicima da se udruže u Reels ili Feed objavama, a prema pisanju Tech Cruncha, tu su i dva nova efekta kreirana po uzoru na TikTok Superbeat i Dynamic Lyrics.

Izvor: itbase.ba

Tags: