Samsung navodno radi na tome da svoju aplikaciju Camera Assistant učini dostupnom za još više uređaja, navodi se u objavi na forumu kompanije za Južnu Koreju.

Samsungova aplikacija Camera Assistant je modul za aplikaciju Good Lock, a pokrenuta je u desetom mjesecu ove godine. Ova aplikacija nudi napredne opcije prilagođavanja za postavke kamere, dajući korisnicima veću kontrolu nad kamerom svog uređaja od standardne aplikacije za kameru.

Uz aplikaciju Camera Assistant, korisnici mogu prilagoditi automatski način rada kamere svog uređaja i omogućiti ili onemogućiti automatski HDR.

Osim toga, ova aplikacija omogućava automatsko prebacivanje objektiva prilikom snimanja objekata koji su udaljeni. Dodatno, aplikacija uključuje funkciju Quick Shot koja smanjuje zamućenje u pokretu na fotografijama, iako može malo smanjiti kvalitetu fotografije.

Južnokorejska kompanija odlučila je ovu aplikaciju učiniti dostupnom za što više svojih uređaja, a uskoro će objaviti i raspored širenja ove aplikacije.

Iako nudi razne opcije, aplikacija Camera Assistant dostupna je samo za Samsung Galaxy S22 seriju. Mnogi korisnici na forumima tražili su od Samsunga učini aplikaciju dostupnom i za njihove uređaje, a čini se da je kompanija uzela u obzir njihove povratne informacije.

Međutim, trenutno nije poznato na kojim će uređajima aplikacija biti dostupna i kada tačno će početi stizati na telefone.

Osim što radi na proširenju dostupnosti aplikacije Camera Assistant, Samsung je naveo da će dodati nove funkcije Good Lock modulima kao što su Quick Star, Nav Star, Home Up i ClockFace. Također, navodi se da Quick Star funkcija dobiva poboljšanja, NavStar će uskoro imati podesivu tipku na traci zadataka, Home Up dobiva nove funkcije dijeljenja, dok će Clock Face ponuditi podršku za tablete.

Izvor: bajtbox.com