Dugogodišnja produkcijska kuća Prime Time najavila je izlazak igrice “Bygone Dreams” (Minuli Snovi), fantastične akcione avanture smještene u nadrealni svijet snova, a koju je kreirao tim iz Sarajeva.

Igra vodi igrače na nezaboravnu avanturu kojom se prožimaju elementi slavenske mitologije i bosanskog srednjovjekovnog folklora.

Epska muzika prati putovanje u stopu, s više od 50 originalnih pjesama punih tradicionalnih instrumenata i melodija.

Igra je smještena u zemlju unutar sna pod zaštitom prastare vladarice. Međutim, njoj kao i čitavom snu prijeti užasna noćna mora. U ulozi glavnog heroja pod imenom Wa igrači moraju pronaći zaštitnike sna – mitska bića koja su bdjela nad sanjarima od davnina. Skupa s njima igrači moraju zaustaviti noćnu moru i spasiti san. Međutim, taj zadatak nije nimalo lagan.

Kreatori kao glavna obilježja igre navode:

  • Istražite svijet snova pun avantura i opasnosti.
  • Borite se protiv desetine epskih kreatura koji stoje između vas i spasa svijeta.
  • Igrajte igru koristeć razne kombinacije oružja i magije. Prilagodite opremu vašem stilu igre-Istražite priču na normalnoj težini ili se pripremite za izazov na herojskoj težini – način igranja sa otežanim borbama i unikatnim izazovima.
  • Otključajte dodatne težine svaki put kada pobjedite igru.
  • Doživite epsku priču sa preko 2 sata animiranog filma koji vas vodi kroz igru.
  • Pokažite vještine sa posebnim izazovima poput vremenski ograničenih borbi.

“Bygone Dreams” se trenutno može dodati na listu želja na Steam platformi za igre, a izlazak na konzole je planiran na proljeće 2022. godine.
Dodatne platforme i datum izlaska će biti najavljeni kasnije.

Izvor: klix.ba