Aplikacija Google Photos dobija značajna poboljšanja, a neka od njih su animacije načinjene od fotografija te sigurnosni folder.

Google Photos će uskoro imati mogućnost da kreira animiranu, pokretnu fotografiju u slučaju kada korisnik napravi dvije slične, tako što će ih kombinirati.
Sintezu pokreta između dvije fotografije omogućit će mašinsko učenje. Google će kreirati nove okvire između njih, a rezultat će biti “živa pokretna fotografija”.
U Googleu vjeruju da će se ovo posebno svidjeti roditeljima čiji će višak sličnih fotografija biti iskorišten za nešto interesantno.

Nova funkcija je nazvana “cinematic moments”, a bit će dostupna na uređajima s Androidom i iOS-om.
Google je također najavio i folder koji će se moći zaključati, a u njega će biti moguće pohraniti pojedine fotografije tako da se one neće pojavljivati u photo feedu ili u drugim aplikacijama.
Radi se o takozvanom Locked Folderu, odnosno zaključanom folderu u koji će se moći pohranjivati senzitivne fotografije.

Tokom najavljivanja funkcije na Google I/O konferencije je prikazan primjer roditelja koji pokušavaju sakriti kupljenog psa od djece.
Funkcija će se prvobitno pojaviti na Pixel uređajima, ali tokom ove godine stiže i na ostale mobitele s Androidom.
Sličnu mogućnost već nude aplikacije treće strane, a mnogi Samsungovi korisnici već imaju pristup Secure Folderu dostupnom na nekim Galaxy mobitelima.

Izvor: klix.ba