Apple je lansirao iOS 14,6 za sve kompatibilne uređaje, a iako se ne radi o velikom updateu, ipak donosi značajne nove mogučnosti.

Možda i najviše pažnje privlači Apple Podcast Subscriptions koji omogućava pristup plaćenim pretplatama za specifične podcaste, otključava različite opcije kao što je slušanje bez reklama, pristup ekskluzivnom sadržaju te rani pristup sadržaju.

Niz kompanija već imaju uslugu pretplate, uključujući NPR, Los Angeles Times, Tenderfoot TV, Sony Music Entertainment, a očekuju se i mnoge druge.

Novost je i Apple Card Family koji omogućava da dvije osobe dijele Apple Card, a rodielji također mogu dijeliti svoj Apple Card s djecom uz limite trošenja i roditeljsku kontrolu. Ova mogućnost je trenutno dostupna samo u SAD-u.

Osim toga, Lost Mode opcija u Find My aplikaciji omogućava korisniku da ostavi broj telefona pored email adrese na koji može biti kontaktiran ukoliko neko nađe uređaj, a glasnovna kontrola omogućava otključavanje iPhonea glasom nakon restartovanja uređaja.

Update donosi i rješenja za 43 sigurnosna problema, tako da je vrijedan preuzimanja. Ukoliko nadogradnja ne bude automatski ponuđena, moguće ju je preuzeti slijedeći korake Settings-General-Software update.