Kompilacija igara, koja će biti objavljena, pokriva period tokom kog je objavljeno šest konzola – od Atari 2600 do Jaguar i Lynx.

Atari ove godine slavi 50. rođendan, a najnoviji vlasnik planira da ovaj jubilej proslavi objavom kolekcije koja objedinjuje pet decenija igara.

Atari 50: The Anniversary Celebration će uključivati više od 90 naslova, koji pokrivaju konzole Atari 2600, 5200, 7800, ST, Jaguar i Lynx.

Pored toga, Atari je angažovao Digital Eclipse, studio koji će nadgledati projekat (poznat po The Disney Afternoon Collection i Street Fighter 30th Anniversary Collection projektima).
Atari još nije objavio kompletnu listu igara koje će se pojaviti u kompilaciji, ali pored brojnih klasika, kolekcija će uključivati i šest novih igara, koje su retro inspirisane.

Jedna od njih je nastavak Haunted House igre i7 1981. za Atari 2600. Haunted Houses će imati modernu 3D grafiku i nove nivoe koje će igrači moći da istražuju.

Atari 50: The Anniversary Celebration će koštati 40 dolara, a kasnije tokom godine stiže na Xbox, PlayStation, Switch, PC i Atari VCS platforme.

Tags: