Druga generacija Razerovog kontrolera Kishi namijenjena mobilnom gamingu sada je dostupna i za Appleov iPhone.

Verzija kontrolera za uređaje s Androidom predstavljena je prije nekoliko mjeseci, a sada će u njoj moći uživati i vlasnici iPhonea. Cijena nije promijenjena i iznosi 100 dolara.

Najveća promjena u odnosu na prvi Kishi je mehanizam koji drži dvije strane zajedno te “fiksira” mobitel. Razer je odbacio fleksibilni most u korist čvršće klizne verzije, nešto slično kao što koristi rival Backbone. Zbog toga je Kishi V2 kompatibilan sa svim “modernijim” modelima iPhonea, odnosno od iPhonea 6 ka najnovijim, uključujući obje generacije iPhonea SE. Također, ako se uklone gumeni umeci, mobitel se može spojiti s kontrolerom i bez skidanja zaštitne maske.

Razer je zamijenio i prekidače, tako da su membrane s modela V1 zamijenjene mikroprekidačima preuzetim od kontrolera za konzolu Wolverine V2.

“Ovo donosi prednosti aktiviranju, udobnosti i taktilnom feedbacku”, tvrde iz Razera.

Također, sada je tu i dugme Share na prednjoj strani te još dva dodatna programabilna dugmeta pored okidača. Korisnici mogu podesiti tu dugmad putem Razer Nexus aplikacije, a ta aplikacija je također potrebna za dijeljenje gameplaya na YouTubeu i Facebooku nakon pritiska na dugme Share. Pored toga, pomoću aplikacije je moguće pronaći podržane igre, koje se mogu pokrenuti putem dugmeta na gamepadu.

Kishi V2 je kompatibilan s cloud gaming uređajima (uključujući Xbox Cloud Gaming i Google Stadiju), remote play aplikacijama za konzole te PC i iPhone igrama koje podržavaju MFi kontrolere.

Lightning port se koristi za punjenje, no 3,5 mm utora za slušalice nema.

Izvor: klix.ba