Google Maps sarađuje s partnerima u SAD-u i Velikoj Britaniji već tri godine, a sada širi svoje usluge na više zemalja kako bi pomogao vozačima električnih automobila da pronađu punjače. Ova opcija dolazi s filterima za brzinu punjenja, tip punjača i lične preferencije korisnika.

Opcija je sada dostupna za uređaje koji koriste operativne sisteme iOS i Android, a pruža i informacije o tome da li su stanice za punjenje slobodne u određnom trenutku. Ipak, količina dostupnih informacija ovisi o tržištu, odnosno zemlji u kojoj se usluga koristi.

Novi filteri su dio velike promjene Google Mapsa uoči sezone praznika. Platforma će ponuditi i Live View u odabranim gradovima koji će pomoći u korisnicima u navigaciji, odnosno u potrazi za poslovnim objektima. U ovom slučaju će se koristiti kamera smartphonea, a potom će Google Maps ponuditi AR upute.

Poslovni objekti s pristupom za kolica i oni bez stepenica će se također moći pronaći jednostavnim odabirom funkcije Accessibility u podešavanjima aplikacije.

Izvor: klix.ba