Google Play Games online prodavnica koja omogućava igranje Android igara na kompjuterima s operativnim sistemom Windows.

Google Play Games beta je proširena na više od 40 evropskih zemalja, a dostupna je i na Novom Zelandu, što znači 56 zemalja ukupno u odnosu na samo 13 u novembru.

Pomenuta online prodavnica trenutno nudi više od 100 Android naslova, neke su poznate poput igara “Asphalt 9”, “Homescapes” i “Last Fortress”, dok su druge manje poznate. Ipak, Google redovno dodaje nove igre, a obećana je i dostupnost u još više zemalja.

Tehnički zahtjevi su relativno “lagani”, potrebno je imati PC bar s Windowsom 10, SSD, 8 GB RAM-a i četverojezgreni procesor koji koristi Intelovu UHD 360 grafiku (dolazi uz osmu ili devetu generaciju Core procesora) ili AMD ekvivalent. Google preporučuje korištenje grafičke karte “gaming klase” kao što je NVIDIA GeForce MX450 i procesora s osam logičkih jezgri. Ako je PC star tek nekoliko godina, onda bi trebao podržati igre.

Ovo nije jedini način za igranje Android igara na Windowsu jer Windows 11 podržava aplikacije s Amazon Storea, dok klijenti poput BlueStacksa postoje već godinama. Ipak, Google Play Games je za one koji žele punu Googleovu podršku i kojima ne smeta ograničeni katalog.

Izvor: klix.ba