Android aplikacija za razmjenu poruka, koja nosi naziv Messages by Google, sada može da prikazuje reakcije sa iPhone uređaja u vidu emodžija.

Prema navodima kompanije Google, opcija funkcioniše isto kao kada poruku šaljete nekome ko koristi Android uređaj. Na početku, funkcija će biti dostupna za uređaje koji su podešeni za englesko govorno područje.

Pored ovoga, video klipovi koji se dijele preko Messages by Google mogu da se šalju kao Google Photos linkovi u okviru razgovora. To znači da će iPhone korisnici moći da gledaju video visokog kvaliteta preko Google Photosm umesto zamućenog sadržaja kakav obično stigne preko MMS poruka. U budućnosti će na sličan način moći da se šalju i fotografije.

Zanimljivo je da Google u svojoj objavi ističe da “podstiče Apple da se pridruži ostatku mobilne industrije i prihvati RCS, kako bi slanje poruka načinio boljim i sigurnijim procesom, bez obzira na to koji uređaj se koristi”.

Messages by Google ima još neke nove funkcije. Tu je Organized inbox, koji automatski sortira poruke u Personal i Business tabove. Poruke sa jednokratnim lozinkama mogu da se podese da budu automatski obrisane nakon 24 sata, kako bi se spriječila prenatrpanost.

Tu su opcije nježnog podsjećanja da odgovorite na poruke koje ste možda propustili ili ste zaboravili na njih (istu finkciju ima i Gmail). Opcija će prvo biti dostupna korisnicima na engleskom, na globalnom nivou.

Google ističe da će sva pomenuta ažuriranja za Messages by Google korisnicima stiću tokom narednih nedelja.