Microsoft je predstavio Microsoft 365 Copilot, novi AI alat u njihovoj kolekciji aplikacija, uključujući Excel, PowerPoint, Word i druge.
Microsoft je u objavi na blogu poručio da će novi AI alat povećati kreativnost i produktivnost.

Copilot vam daje prvi nacrt za uređivanje i ponavljanje, štedeći sate u pisanju, pronalaženju izvora i vremenu uređivanja. Ponekad će Copilot biti u pravu, drugi put korisno u krivu, ali uvijek će vas dovesti korak naprijed, opisao je rad novog alata u Wordu Jared Spataro, izvršni potpredsjednik Microsofta.

Ipak, problem je što generativne AI tehnologije mogu stvoriti nacrte dokumenata ili e-poruka koje su korisne, ali su također sklone problemima poput “halucinacija”, izmišljenih odgovora koji zvuče uvjerljivo, ali su netačni.

Microsoft 365 Copilot također će moći napraviti PowerPoint prezentacije i Excel vizualizaciju podataka s upitom, dodaje Spataro. Također će izraditi nacrt odgovora e-poštom i sažeti dugačku prepisku e-pošte u Outlooku.

Microsoft 365 kopilot trenutno testira 20 partnera, a široj javnosti će biti dostupan u narednim mjesecima, poručuju iz Microsofta u zasebnoj objavi na svom blogu. Tehnološki div također je najavio i Business Chat, koji će isto tako koristiti AI u Microsoftovim aplikacijama za prikupljanje informacija i njihovo vraćanje kao odgovor na pisani upit.

Microsoft je, od predstavljanja novog Binga potpomognutog umjetnom inteligencijom, obećao integrirati AI u više svojih proizvoda. Oni su među brojnim tvrtkama koje se utrkuju u uvođenju novih AI mogućnosti u svoje usluge.

Google je ranije ovog tjedna rekao da dodaje AI alate u svoje aplikacije Workspace, uključujući značajke generativnog pisanja u Gmailu i Google Dokumentima.

I Meta eksperimentira s AI-pokretanjem chata na WhatsApp-u i Messengeru, a Grammarly pokreće AI značajku za izradu e-poruka, objava na društvenim mrežama i više.

Microsoft je isto tako u utorak potvrdio da Bing već koristi OpenAI GPT-4 tehnologiju.