Microsoft je ove sedmice izdao verzije Windows 11 Insider Preview 22631.2262 i 22621.2262 na Beta kanalu, uvodeći mnoštvo promjena koje OS čine intuitivnijim.

Najistaknutija nova značajka u najnovijoj verziji je redizajnirana početna stranica postavki koja koristi sučelje interaktivne kartice za brzi pristup preporučenim postavkama, pohrani u oblaku, oporavku računa, opcijama personalizacije i upravljanju Bluetooth uređajem. Korisnicima također omogućuje pregled i upravljanje pretplatama na Microsoft 365 i Xbox izravno iz aplikacije Postavke.

Microsoft kaže da će redizajn učiniti upravljanje uređajem i računima besprijekornim i učinkovitim, posebno jer će se dostupne opcije automatski prilagođavati na temelju obrasca korištenja. Prema službenom postu na blogu tvrtke, “Kako budete koristili svoj uređaj, on će se prilagođavati kako bi pružio najrelevantnije i najkorisnije informacije na temelju vaše upotrebe i preferencija.”

Novo iskustvo dobiva postupno uvođenje, tako da neće biti dostupno svim korisnicima od samog početka. Tvrtka kaže da će pratiti povratne informacije prije nego što ga šire plasira. Također, redizajnirana aplikacija Postavke bit će dostupna samo na izdanjima Windows 11 Home i Pro, a ne na uređajima kojima upravljaju organizacije, što znači da ako koristite prijenosno računalo s Windows 11 koje vam je dala tvrtka, velike su šanse da nećete moći isprobati novo iskustvo uskoro.

Još jedna glavna značajka u novoj verziji je poboljšana mogućnost sigurnosnog kopiranja i vraćanja za koje Microsoft tvrdi da će prelazak na novo računalo učiniti lakšim nego ikad. Nove značajke nadovezuju se na značajku vraćanja aplikacija najavljenu prošle godine i uključuju novu aplikaciju Windows Backup koja treba pomoći korisnicima da naprave sigurnosnu kopiju svog trenutnog računala i budu spremni za premještanje na novo računalo. Nova aplikacija ne samo da će prenijeti sve postavke s prethodnog računala, već će također osigurati da sve aplikacije Store sa starijeg računala budu prikvačene na programskoj traci i u izborniku Start na novom uređaju.

Postoji i nekoliko drugih značajnih značajki u novoj verziji. Prvo, flyout Cast u Brzim postavkama je ažuriran kako bi prikazao vezu za podršku za rješavanje problema s otkrivanjem, povezivanjem i emitiranjem. Konačno, Microsoft predstavlja novu opciju ‘Dynamic Lighting’ koja će omogućiti korisnicima s RGB rasvjetom na svojim uređajima da ih sinkroniziraju s bojom akcenta Windowsa u Postavkama. Osim toga, također ćete moći odabrati prilagođenu boju kojom ćete osvijetliti svoje uređaje.

Izvor: bajtbox.com