Apple je prije nekog vremena predstavio iOS 16, koji je stigao s mnoštvom izmjena u odnosu na iOS 15. iOS 16 do sada je imao dvije manje nadogradnje, a sada stiže i treća.

Najnovija nadogradnja za iPhone uređaje stiže u vidu iOS 16.0.3, koji je već spreman za preuzimanje. Nadogradnja je teška oko 1 GB i ispravlja neke greške koje su imali korisnici iPhone 14 modela.

Ispravljena je i greška u aplikaciji Mail. Možete otići u Postavke > Općenito > Ažuriranje softvera kako biste provjerili ima li najnovije nadogradnje i na Vašem iPhoneu.

U dnevniku promjena navodi se sljedeće:

  • Na iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modelima riješen je problem s kašnjenjem obavijesti ili njihovim nepojavljivanjem;
  • Na nekim iPhone 14 modelima ispravljena je greška koja je uzrokovala slabu jačinu mikrofona prilikom obavljanja poziva putem Apple CarPlay-a;
  • Na iPhoneu 14 Pro i iPhoneu 14 Pro Max aplikacija Kamera sporo se pokretala, a novom nadogradnjom ta je greška ispravljena;
  • Na nekim iPhoneima ispravljena je greška pri pokretanju aplikacije Mail.

iPhone 14 serija ima određene probleme od predstavljanja. Najnoviji je onaj problem koji se odnosi na funkciju Crash Detection.

Tako ova funkcija upućuje poziv nadležnim čak i onda kada se korisnik vozi na rolerkosteru. The Wall Streeet Journal prenosi da je policija u par navrata pozvana zbog navodne saobraćajne nesreće, a ustvari se radilo o tome da su korisnici samo bili na rolerkosterima, a pokrete na njima kao što su nagli okreti, ubrzanja itd., Crash Detection je prepoznao kao hitan slučaj.

Izvor: bajtbox.com