Saga o Samsungovom nadolazećem smartphoneu Galaxy S21 FE 5G se nastavlja, a u novoj “epizodi” su otkriveni zvanični materijali i novi detalji. Riječ je o marketinškim materijalima koji jasno prikazuju dizajn smartphonea, a tu su i nove informacije koje se odnose na specifikacije ovog uređaja.

Galaxy S21 FE 5G će imati 6,4-inčni FHD+ AMOLED ekran frekvencije osvježavanja od 120Hz, a prednja kamera od 32 MP će biti smještena u centralno pozicioniranom rupičastom izrezu.Nazad će se nalaziti tri kamere, glavna od 64 MP te ultraširoka i senzor za dubinu. Telephoto kamere neće biti, što pomalo iznenađuje.

Uređaj će pokretati Qualcommov Snapdragon 888 ili Exynos 2100 procesor ovisno o tržištu, a imat će i 6 GB RAM-a. Bit će dostupan u četiri boje, bijeloj, Lavander, Cream i crnoj boji.Smartphone će napajati baterija od 4.500 mAh, koja će podržavati 15W punjenje.

Senzor za otisak prsta integrisan u ekran koristit će se za biometrijsku identifikaciju. Predstavljanje i prodaja se očekuju u januaru.

Izvor: klix.ba