Poznati tipster s Twittera Steve Hemmerstoffer objavio je rendere nadolazećeg Googleovog smartphonea Pixel 6A koji otkrivaju njegov izgled.

Pixel 6A pripada pristupačnoj Pixel A seriji Googlevoih smartphonea, izgleda indentično kao i standardni Pixel 6, ima istu crnu traku na stražnjoj strani u kojoj se nalaze dvije kamere i bljeskalica, dok je selfie kamera smještena u rupičasti izrez na ekranu. Zanimljivo je i to što uređaj ima USB-C port, ali ne i 3,5 mm utor za slušalice. Na donjem dijelu su zvučnik i mikrofon.

Prema onom što se može vidjeti na renderima, na vanjskoj stranu uređaja nema senzora za otisak prsta, tako da je on vjerovatno smješten ispod ekrana, baš kao što je slučaj kod modela Pixel 6 i Pixel 6 Pro.

Pixel 6A će postati prvi smarthpne iz srednjeg ranga Pixel serije koji neće imati 3,5 mm utor za slušalice. Prethodni modeli Pixel 5A, Pixel 4A i Pixel 3A su ga imali za razliku od modela Pixel 5, Pixel 4 i Pixel 3.

Pixel 6A bi trebao biti mnogo kompaktniji od Pixela 6 i Pixela 6 Pro s dimenzijama 152,2 x 71,8 x 8,7 mm i 6,2-inčnim ekranom. Poređenja radi, dimenzije Pixela 6 iznose 158,6 x 74,8 x 8,9 mm te dolazi sa 6,4-inčnim ekranom.

Kada će se Pixel 6A pojaviti na tržištu zasad nije poznato, a pomenuti dvojac Pixel 6 i Pixel 6 Pro su stigli prošlog mjeseca.

Izvor: klix.ba