Twitter je napravio značajnu promjenu te je omogućio korisnicima iOS-a i Androida da u tvitovima objavljuju fotografije u 4K rezoluciji.

Twitterova web aplikacija već podržava fotografije visoke rezolucije, do 4.096×4.096 piksela, ali su mobilne aplikacije ograničene na samo polovinu od toga tako da maksimalna rezolucija iznosi 2.048×2048 piksela.

Kompanija je prethodno počela testirati opciju uploada 4K fotografija namijenjenu korisnicima mobilnih uređaja, a sada se čini da je testiranje dobro prošlo s obzirom da je pomenuta opcija sada dostupna svim korisnicima.

Kako bi omogućili novu opciju, korisnici moraju odabrati sekciju “data usage” u podešavanjima Twitterove aplikacije te uključiti opcije “high-qualitiy images” i “high-quality image uploads” namijenjene za gledanje i objavljivanje 4K fotografija.

Također, korisnici mogu izabrati da li će ove opcije biti dostupna za LTE i Wi-Fi mrežu, samo za Wi-Fi mrežu ili u potpunosti ugašene. Na sličan način je moguće upravljati prikazivanjem videa.

Izvor: klix.ba