WhatsApp funkcija “Channels” postala je dostupna za 150 država, a uskoro se očekuje i proširenje na ostale države

WhatsApp je predstavio funkciju “Channels” u junu i bila je dostupna samo odabranim organizacijama u Kolumbiji i Singapuru. Funkcija “Channels” pruža mogućnost primanja ažuriranja od kreatora, organizacija i brendova. Veoma sličnu funkciju nedavno je tokom ove godine uveo i Instagram.

WhatsApp je predstavio “Channels” u novoj kartici pod nazivom Ažuriranja gdje se može pronaći status i kanali koje želite da pratite odvojeno od ćaskanja. “Channels” je alat za jednosmerno emitovanje, tako da administratori šalju tekstove, fotografije, video zapise i ankete. U okviru ove funkcije korisnici mogu da koriste reakcije na postove. A administratori koji pokreću “Channels” mogu da ažuriraju postove 30 dana nakon objave, piše arynews.tv.

Nedavno je ova funkcija postala dostupna za 150 država. A uskoro se očekuje proširenje na ostale države. U ovom momentu ukoliko ne vidite funkciju “Channels” u svojoj aplikaciji možete da se pridružite listi čekanja. Ukoliko se prijavite na listu čekanja, nakon što “Channels” postane dostupan dobićete obavještenje.

Kako kreirati „WhatsApp Channel“?

Napravite kanal za dijeljenje ažuriranja i povezivanje sa svojim pratiocima direktno preko WhatsApp-a. Trebaće vam WhatsApp nalog da biste započeli. Kanalima možete pristupiti i preko aplikacije WhatsApp Business. Ako imate WhatsApp nalog, uvjerite se da je ažuriran na najnoviju verziju.

Da biste dodali više bezbjednosti svom kanalu, uključite verifikaciju u dva koraka za WhatsApp nalog koji kreira vaš kanal i za naloge svih administratora.

Kreirajte „Channel“:

  • Otvorite WhatsApp Web i idite na „Channels“ klikom na ikonu „Channel“
  • Kliknite na > Kreiraj „Channel“.
  • Kliknite na Continue i nastavite kroz upite na ekranu.
  • Dodajte naziv kanala da biste završili kreiranje kanala. Možete izabrati da ponovo promijenite ime u bilo kom trenutku.
  • Prilagodite svoj kanal: Možete da odaberete da prilagodite svoj kanal sada dodavanjem opisa i ikone ili sačekajte kasnije.
  • Dodajte opis kanala: Napišite nekoliko riječi da biste pomogli potencijalnim pratiocima da razumiju o čemu se radi na vašem kanalu.
  • Dodajte ikonu kanala: Dodajte sliku sa telefona ili sa web-a da biste se istakli.
  • Kliknite na Create Channel i gotovi ste!

U protekloj godini, WhatsApp je eksperimentisao sa funkcijama za različite veličine grupa. Prošlog novembra, kompanija je pokrenula Zajednice kako bi olakšala komunikaciju više grupa za mjesta kao što su škole, stambeni kompleksi ili klubovi. WhatsApp je objavio i novu funkciju „Phone Number Privacy“ , koja čuva privatnost telefonskih brojeva za članove zajednice i koja je dostupna nakon instaliranja najnovijeg ažuriranja WhatsApp-a za iOS i Android.

Izvor: it.-mixer.com