WhatsApp ima novu funkciju koja omogućuje korisnicima da povežu svoj korisnički račun s dodatnim uređajima. Ta funkcija osigurava korisnicima da nastave slati i primati poruke dok im primarni smartphone nije online, piše GSMArena.

Funkcija dolazi svim korisnicima WhatsAppa s najnovijim ažuriranjem na Android i iOS uređajima. Dosad su korisnici morali biti online na primarnom smartphoneu kako bi nastavili koristiti WhatsApp.

Kako aktivirati novu funkciju?

Kako biste omogućili ovu funkciju na vašem uređaju, morate odabrati opciju označenu kao Beta. Kada je omogućite, odjavit će vas sa svih uređaja prije ponovnog povezivanja s novim uređajima. Dakle, kada uđete u aplikaciju, idete na postavke, potom povezane uređaje i aktivirate Betu.

Aplikacija je jednaka kao i prije, samo je razlika što ćete moći biti na chatu bez obzira na to je li vaš primarni uređaj online. Povezani uređaji moći će dobijati i slati poruke do 14 dana nakon što primarni uređaj ode offline. To može biti korisno ako izgubite mobitel ili mu se potroši baterija.

Nažalost, postoje i ograničenja. Na iOS uređajima ne dozvoljava se brisanje poruka ili razgovora s povezanih uređaja te ne možete povezati korisnički račun s tabletom ili još jednim mobitelom na iOS-u.

Izvor: index.hr