WhatsApp u posljednje vrijeme dobiva mnogo nadogradnji. One uključuju nove značajke, opcije, funkcije itd. Sada je kompanija počela testirati novu opciju, odnosno značajnu nadogradnju već postojeće.

Kao i na svim aplikacijama za razmjenu poruka i WhatsApp posjeduje opciju za grupne razgovore. Ova aplikacija nudi grupe do 512 učesnika, ali to će se uskoro promijeniti. Otkriveno je da američka kompanija testira beta verziju koja će omogućiti pravljenje grupa koje će uključivati do 1024 učesnika, što je zapravo dvostruko više nego što je to sada slučaj.

WhatsApp ovu funkciju testira na Android i iOS uređajima. Ova opcija bit će dostupna određenom broju beta testera. Međutim, svaki korisnik WhatsApp-a može provjeriti da li je ova funkcija dostupna na njegovom telefonu, jer je broj testera i globalna rasprostranjenost istih u ovom trenutku nepoznata. Ovo je već druga promjena broja učesnika u kratkom periodu, jer je WhatsApp prije 3-4 mjeseca broj učesnika grupe sa 256 povećao na 512.

Veće WhatsApp grupe vjerovatno će privuči nove korisnike na platformu. WhatsApp je u prethodno vrijeme radio na još nekim funkcijama koje se tiču grupnih razgovora. Tako je npr. omogućeno administratorima grupa da izbrišu bili koju poruku na grupi. Administrator tako ima priliku uključiti ovu opciju na jednoj ili više grupa, nakon čega ima veću kontrolu sadržaja na grupama. Kada administrator obriše određenu poruku, na chatu će biti jasno napisano da je ona obrisana od strane administratora grupe.

Pored toga, WhatsApp je uveo i funkcija koja korisnicima omogućava snimanje i postavljanje glasovnih poruka na svoj WhatsApp status, odnosno story.

Izvor: bajtbox.com