Aplikacija Waze je dobila još jednu veoma korisnu funkciju koja će povećati sigurnost učesnika saobraćaja, a koja će upozoravati vozače na ceste s historijom sudara.

Waze je jedna od navigacionih aplikacija koje mnogi preferiraju zbog informacija o uslovima na putu i eventualnim saobraćajnim nezgodama.

Sada je u fazi testiranja još jedna veoma korisna funkcija koja upozorava korisnike na puteve na kojima je zabilježen veliki broj nesreća. Ove informacije se prikupljaju na osnovu podataka Waze zajednice.

Beta verzija aplikacije Waze upozorava na okolne puteve koji su visoko rizični kada je riječ o saobraćajnim nesrećama, a označava ih crvenom bojom na mapi.
Međutim, “Geektime” piše da ih aplikacija neće označavati ukoliko korisnik često koristi ove puteve, nego prikazuje samo jednu pop-up notifikaciju o opasnim cestama oko njega kako bi bio oprezniji, ali da se izbjegne napetost.

Funkcija je trenutno u beti, ali uskoro će stići do svih korisnika Wazea. Oni koji je ne budu željeli, imaće opciju gašenja u sekciji podešavanja obavještenja.

Ovo je jedna od prvih novih funkcija koje je Waze dobio otkako je aplikacija pod kontrolom grupe koja nadgleda i Google Maps.

Izvor: klix.ba